Pomes Agres

by Les Cruet

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR

     

1.
02:58
2.
3.
02:58
4.
5.
01:56
6.
01:43
7.
02:01
8.
01:11
9.
02:07
10.
01:23
11.
01:59
12.
02:04

about

On són les entranyes del bosc? Què comparteixen arbres i asfalt, carrers i muntanyes? I què ens hi agermana? El crit. Un crit estripat, primigeni, d’abans del llenguatge, de sota el niu on es forgen les paraules i les emocions, del fons del pou de la felicitat i la pena. L’energia vital que ho mou tot i ens posa els pèls de punta. El vincle de les persones amb el món.

Així crida la Laura les cançons de Les Cruet: deixant-s’hi la pell i escorxant la teva, abolint el que ens separa. Les seves cordes vocals vibren tan fort que automàticament qualsevol guitarra s’ha de fer elèctrica i tota bateria, pura contundència. Parits en un vòmit especialment creatiu l’any 2013, es nota que la dotzena de temes de Pomes agres estan fets per quatre persones arrelades al Montseny i al hardcore: la melancolia i la introspecció que els van originar van transformar-se en garrotades emocionals i distorsionades que deixen corprès.

Les lletres són una exaltació a viure amb totes les conseqüències. No són gens ingènues i sí molt genuïnes, plenes de força i veritat: «Si li espantés el futur, no ho faria / per tant, no el tem / caminant descalç, xiulant, creuant la ciutat / amb el cap ben alt, sense fre», «I al final un cavall adelanta un camió», «Ens enfilem als arbres, no baixem / sense estrella que guia a cap portal»

Els membres del grup han tocat a grups com Zeidun, La Célula Durmiente, Assot o Els Surfing Sirles i es nota: formen part de la saba roquerola de Sant Celoni. El disc l’han gravat a casa seva, que és on té l’estudi en Mau Boada. Són una comunitat musical de cap a peus, com els Novos Baianos o els MC5, i es nota que tenen la música a l’arrel del bigoti, la practiquen com qui fa un sofregit, com qui fa l’amor, com qui va a recollir als nens a col·legi.

Les Cruet són un cop de puny melòdic i bestial, una barreja de Janis Joplin i Exene Cervenka dels X, de punk ibèric 5 Jotas i ruralitat animista quotidiana. No hi ha res semblant: són una torrentada, un revulsiu, una alegria furiosa. Pomes agres és el seu primer disc, només un grapat de cançons, i, tanmateix, l’adhesió és instantània: se’t queden gravades al cap, reconeixes la crida atàvica, el senyal pactat, i sense pensar-t’ho dues vegades, arrenques a córrer cap a allà on van.

credits

released September 2, 2016

license

all rights reserved

tags

about

Bankrobber Barcelona, Spain

Bankrobber is an independent music label from Barcelona running since 2002, we cover loads of different styles going from pop, electronica to folk, rock and experimental.

contact / help

Contact Bankrobber

Streaming and
Download help

Redeem code

If you like Pomes Agres, you may also like: