We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR

     

  • Record/Vinyl + Digital Album

    Includes unlimited streaming of Nun via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    ships out within 1 day

      €15 EUR

     

1.
2.
Fides 02:29
3.
4.
Alpha 04:10
5.
Samsara 03:11
6.
Kirchlein 03:58
7.
Continuum 05:33
8.
Ars Longa 03:05
9.

about

[CAT] Què hi havia abans de la creació? Segons els antics egipcis, un oceà inconcret que rebia el nom de “Nun”. La mateixa paraula es traduiria de l’esperanto com “Ara”. Un i altre concepte ens remeten al pas del temps, element central del nou disc (el quart) del pianista i compositor Carles Viarnès, una col·lecció de peces íntimes i evocadores que ens transporta a altres dimensions ignotes.

Les creacions de Viarnès dibuixen uns paisatges cinemàtics i hipnòtics, aparentment estàtics però en constant moviment. Un univers sonor auster però emotiu. Fràgil i a la vegada melancònic. Profund. Intemporal. Commovedor.

A cavall entre minimalisme i música contemporània, seguint el rastre de compositors com Górecki o Arvo Pärt, el músic igualadí parteix d’una sòlida formació clàssica però aporta també pinzellades d’electrònica i experimentació. I sempre amb el piano com a protagonista, amb referents com Nils Frahm, Max Richter o Hauschka.

“Nun” és un disc de cocció lenta, gestat en un procés meticulós des de 2015 fins avui. Compost, arranjat i interpretat pel propi Carles Viarnès, que dóna vida a cada instrument i a cada soroll. Compta amb la participació d’un trio de corda (Pep Massana al violí, Miquel Córdoba a la viola i Romain Boyer al cello) i la col·laboració puntual d’Oriol Solé (ambients a “Continuum” i “All Flesh Is Grass”). Està enregistrat per Toni Sistaré i masteritzat per Yves Roussel. Ramon Enrich signa l’obra gràfica de la portada.

Pel que fa al procés de creació, cal subratllar especialment el cas concret de “Collige Virgo Rosas”, un tema que Carles Viarnès va compondre a partir d’una videocreació de l’artista Alba G. Corral.

Amb formació clàssica adquirida a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori de Barcelona, Carles Viarnès obre la seva discografia personal l’any 2012 amb “Urban Tactus” (Repetidor) i segueix amb una personal lectura del “Llibre Vermell de Montserrat” (Repetidor, 2013). El següent, “Schematismus” (2016), va ser llançat internacionalment pel segell 1631 Recordings. La seva música també ha aparegut en obres teatrals, produccions escèniques, sèries de televisió i pel·lícules, a més de col·laborar amb nombrosos artistes visuals i de la paraula.

***

[ESP] ¿Qué había antes de la creación? Según los antiguos egipcios, un océano inconcreto que recibía el nombre de “Nun”. La misma palabra se traduciría del esperanto como “ahora”. Ambos conceptos remiten al paso del tiempo, elemento central en el nuevo disco (el cuarto) del pianista y compositor Carles Viarnès, una colección de piezas íntimas y evocadoras que nos traslada a otras dimensiones ignotas.

Las creaciones de Viarnès dibujan paisajes cinemáticos e hipnóticos, aparentemente estáticos pero en constante movimiento. Un universo sonoro austero pero emotivo. Frágil y a la vez melancólico. Profundo. Intemporal. Conmovedor.

Con un pie en el minimalismo y otro en la música contemporanea, siguiendo el rastro de compositores como Górecki o Arvo Pärt, el músico catalán parte de una sólida formación clásica pero aporta a la vez pinceladas de electrónica y experimentación. Y siempre con el piano como protagonista, con referentes como Nils Frahm, Max Richter o Hauschka.

“Nun” es un disco de cocción lenta, alumbrado tras un meticuloso proceso que empezó ya en 2015. Compuesto, arreglado e interpretado por el propio Carles Viarnès, que da vida a cada instrumento y a cada ruido. Cuenta con la participación de un trío de cuerda (Pep Massana al violín, Miquel Córdoba a la viola y Romain Boyer al cello) y la colaboración puntual de Oriol Solé (ambientes en “Continuum” y “All Flesh Is Grass”). Está grabado por Toni Sistaré y masterizado por Yves Roussel. Ramon Enrich firma la obra gráfica de la portada.

También dentro del proceso de creación, cabe subrayar especialmente el caso concreto de “Collige Virgo Rosas”, un tema que Carles Viarnès compuso a partir de una videocreació de la artista Alba G. Corral.

Con formación clásica adquirida en la Escolania de Montserrat y el Conservatori de Barcelona, Carles Viarnès abre su discografía personal en 2012 con “Urban Tactus” (Repetidor) y sigue con una personal lectura del “Llibre Vermell de Montserrat” (Repetidor, 2013). El siguiente, “Schematismus” (2016), fue lanzado internacionalmente bajo el sello 1631 Recordings. Su música también ha aparecido en obras teatrales, producciones escénicas, series de televisión y películas, además de colaborar con numeros artistas visuales y de la palabra.

credits

released November 15, 2019

Compost, arranjat i interpretat
per Carles Viarnès

Pep Massana: violí
Miquel Córdoba: viola
Romain Boyer: cello

Oriol Solé: ambients
a Continuum i All flesh is grass

Enregistrat per Toni Sistaré
Produït i mesclat per Toni Sistaré i Carles Viarnès
Masteritzat per Yves Roussel

L’obra de la portada és de Ramon Enrich
La fotografia és de Marc Vila

Moltes gràcies a tots ells i a tots vosaltres
I a la Bianca, al Pau i a la Bruna

Al temps, que passa

license

all rights reserved

tags

about

Bankrobber Barcelona, Spain

Bankrobber is an independent music label from Barcelona running since 2002, we cover loads of different styles going from pop, electronica to folk, rock and experimental.

contact / help

Contact Bankrobber

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Nun, you may also like: