Nedant en l'ambulància

by Els Surfing Sirles

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €6 EUR

     

1.
2.
Fricandó 02:03
3.
Pubilla 02:52
4.
El meu avi 01:33
5.
Esplai girl 02:30
6.
7.
Lourdes 03:49
8.

about

Publicat originalment l'any 2007 per Carnús Records dins el recopilatori "D'aquí 100 anys no hi haurà alcaldes", compartit amb FP i El Mal Ja Està Fet. La reedició masteritzada i en vinil va sortir l'any 2012 a Bankrobber.

"Pubilla de cuixa forta", "Esplai girls" o "Poble d'stars" són veritables emblemes del repertori dels Surfing Sirles, com sap qualsevol persona que hagi asistit a qualsevol dels seus incendiaris concerts. Fins ara, però, les gravacions d'aquests temes només havien circulat de forma pràcticament subterrània. Gravades originalment com a maqueta i posteriorment publicades al CD recopilatori de l'anomenat Tripartit Invertit, avui eren pràcticament introbables. Bankrobber recupera ara les set cançons seminals dels Surfing Sirles al vinil "Nedant en l'ambulància".

Tal com s'explica a les notes interiors, aquests temes "van ser enregistrats a un local d'assaig a Breda per en Joan Colomo el juny del 2006; són sis temes propis més una versió, i cadascun d'ells té una vida que paga la pena ressenyar". El més antic és "Esplai girls", que prové de la primera etapa del grup i inclou una coda final que és tot un símbol, aquell crit de "Fora catalans dels Països Catalans" que també presidia l'anomenat "Manifest sirlero". Llavors vindrien "Fricandó", "El meu avi", la versió de "Poble d'Stars" (original de Pepe Sales) i "Lourdes".

Els dos temes restants es van composar poc abans d'entrar a gravar. Un d'ells es podria considerar el gran clàssic d'aquesta etapa primerenca dels Sirles, "Pubilla de cuixa forta", amb la seva emblemàtica intro en clau sardana-hammond. "Ets andorrana, de nissaga ufana i bons malucs", li canten a l'heroïna protagonista. L'altre tema també està culminat per una sentència de calibre: "On no hi ha sang, no s'hi fan botifarres".

Aquests set temes havien de ser una demo autoeditada sota el nom de "Nedant en l'ambulància", però finalment van acabar en un CD col·lectiu publicat per Carnús Records anomenat "D'aquí 100 anys no hi haurà alcaldes". A més dels Sirles hi participaven FP i El Mal Ja Està Fet, amb qui van compartir gira durant tot l'any 2007 sota la marca de Tripartit Invertit. "Fou una experiència que va marcar profundament als seus integrants i és difícil parlar-ne", es diu en les notes interiors del disc.

Ara, en publicar aquests temes en vinil, Els Surfing Sirles "volen posar a l'abast del gran públic el que varen ser els seus primers èxits a nivell underground intercomarcal, així com recordar i homenatjar aquella escena i el que va ser el Tripartit Invertit".

Cal destacar que, a més de les set cançons que formen l'EP original, en l'edició digital també s'inclou com a bonus la remescla que Guillamino va fer de "Pubilla de cuixa forta".

[ESP]

"Pubilla de cuixa forta", "Esplai girls" o "Poble d'stars" son verdaderos emblemas del repertorio de Els Surfing Sirles, como sabe cualquier persona que haya asistido a cualquiera de sus incendiarios conciertos. Hasta ahora, sin embargo, las grabaciones de estos temas sólo habían circulado de forma prácticamente subterránea. Grabadas originalmente como maqueta y posteriormente publicadas en el CD recopilatorio del llamado Tripartit Invertit, hoy eran prácticamente inaccesibles. Bankrobber recupera ahora las siete canciones seminales de los Surfing Sirles al vinilo Nedant en l'ambulància.

Tal como se explica en las notas interiores, estos temas "fueron registrados en un local de ensayo en Breda por Joan Colomo en junio de 2006; son seis temas propios más una versión, y cada uno de ellos tiene una vida que vale la pena reseñar ". El más antiguo es "Esplai girls", que proviene de la primera etapa del grupo e incluye una coda final que es todo un símbolo, aquel grito de "Fora catalans dels Països Catalans" que también presidía el llamado "Manifiest sirlero". Entonces vendrían "Fricandó", "El meu avi", la versión de "Poble d'Stars" (original de Pepe Sales) y "Lourdes".

Los dos temas restantes se compusieron poco antes de entrar a grabar. Uno de ellos se podría considerar el gran clásico de esta etapa temprana de los Sirles, "Pubilla de cuixa forta", con su emblemática intro en clave sardana-hammond. "Ets andorrana, de nissaga ufana i bons malucs", le cantan a la heroína protagonista. El otro tema también está culminado por una sentencia de calibre: "On no hi ha sang, no s'hi fan botifarres".

Estos siete temas debían ser una demo autoeditada bajo el nombre de Nedant en l'ambulància, pero finalmente terminaron en un CD colectivo publicado por Carnús Records llamado D'aquí 100 anys no hi haurà alcaldes. Además de los Sirles participaban FP y El Mal Ja Està Fet, con quien compartieron gira durante todo el año 2007 bajo la marca de Tripartitt Invertit. "Fue una experiencia que marcó profundamente a sus integrantes y es difícil hablar de ello", se dice en las notas interiores del disco.

Ahora, al publicar estos temas en vinilo, Els Surfing Sirles "quieren poner al alcance del gran público lo que fueron sus primeros éxitos a nivel underground intercomarcal, así como recordar y homenajear a aquella escena y lo que fue el Tripartit Invertit".

Cabe destacar que, además de las siete canciones que forman el EP original, en la edición digital también incluye como bonus la remezcla que Guillamino hizo de "Pubilla de cuixa forta".

credits

released August 1, 2007

license

all rights reserved

tags

about

Bankrobber Barcelona, Spain

Bankrobber is an independent music label from Barcelona running since 2002, we cover loads of different styles going from pop, electronica to folk, rock and experimental.

contact / help

Contact Bankrobber

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Nedant en l'ambulància, you may also like: