We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Murtra

by Isaac Ulam

/
 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Murtra via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 1 day

    €9 EUR

   

 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €7 EUR

   

1.
Viure amb tu 03:34
2.
Estranys 03:07
3.
4.
Objecte pur 04:19
5.
Hawai 03:15
6.
7.
8.
Dona ocell 02:56
9.
Fugitius 01:52

about

Aconsegueix el disc físic a www.bankrobber.net/store
Consigue el disco físico en www.bankrobber.net/store
Get the physical album at www.bankrobber.net/store


NOTA DE PREMSA (2012)
NOTA DE PRENSA (2012)

[CAT]

Aromàtica i mediterrània, les qualitats de la murtra bé podrien aplicar-se a les cançons d'Isaac Ulam. És un cantautor dels que ja no en queden. És de Blanes, però es diria que surt d'un altre lloc o d'una altra època.

Anem a pams. Isaac Ulam no és un músic com els altres. La seva proposta artística és radical, insubornable. "No som gent disposada a acceptar a un compromís que ens faci esclaus per sempre", canta a "Estranys". És potser per aquest motiu que, fins avui, només ha arribat a algunes orelles afortunades i el seu primer disc, "En els prats més llunyans" (2009), ostenti la categoria de peça de culte. Ara és hora de trencar la maledicció amb un excel•lent successor, "Murtra", nova joia d'aquest brillant artesà del folk en la seva accepció més weird i psicodèlica.

A "Murtra", Isaac Ulam descobreix un nou univers, igualment místic però ara més lluminós i obert als quatre vents. Ja li coneixíem la capacitat de tocar l'ànima amb la punta dels dits, d'emocionar cantant des de la malenconia. Ho torna a fer amb udols intimistes com "Estranys" o "Fugitius". Ara, a més, ens sorprèn amb melodies lluminoses, unes tornades que emocionen i que és inevitable retenir. Qui es pot resistir a càntics com "Viure amb tu", "Dona ocell" o "Objecte pur"?

Ens vénen més coses al cap: Isaac Ulam és silvestre. Hippy. Magnètic. És Pau Riba i Bill Callahan. És San Francisco l'any 67. És una branca que es trenca en un bosc ple de neu. És un western per la Costa Brava. Un ésser salvatge i lliure. Èpic. I extremadament romàntic: "Algun dia serem dos estranys atravessant el país en un cotxe robat".

Que la murtra us obri els sentits i us faci alçar la vista. Cau el sol i el dia s'endurà tota la tristor de la gent!

[ESP]

Aromático y mediterraneo, las cualidades del arrayán (“murtra”, en catalán) se pueden aplicar sin problema a las canciones de Isaac Ulam. Es un cantautor de los que ya no quedan. Llega desde Blanes (Girona), pero podría surgir de cualquier otro lugar o de otra época.

Y es que Isaac Ulam no es un músico como los otros. Su propuesta artística es radical, insobornable. “No vamos a aceptar compromisos que nos conviertan para siempre en esclavos”, canta en “Estranys”. Es quizá por esta razón que, hasta hoy, su música sólo haya llegado a algunos oídos afortunados y su primer disco, “En els prats més llunyans” (2009), ostente la categoría de pieza de culto. Llegó la hora de romper la maldición con un excelente sucesor, “Murtra”, nueva joya de este brillante artesano del folk en su acepción más weird y psicodélica.

En “Murtra”, Isaac Ulam descubre un nuevo universo, igualmente místico pero ahora más luminoso y abierto a los cuatro vientos. Ya conocíamos su capacidad para tocar el alma con la punta de los dedos, de emocionar cantando desde la melancolía. Vuelve a hacerlo con aullidos intimstas como “Estranys” o “Fugitius”. Ahora, además, sorprende con melodías luminosas y algunos imposibles que es inevitable retener. ¿Quién puede resistirse a cánticos como “Viure amb tu”, “Dona ocell” o “Objecte pur”?

Nos vienen más cosas a la cabeza: Isaac Ulam es silvestre. Hippy. Magnético. Es Pau Riba y Bill Callahan. Es San Francisco en el año 67. Es una rama que se rompe en un bosque nevado. Un western por la Costa Brava. Un ser salvaje y libre. Épico. Y extremadamente romántico: “Algun día vamos a ser dos extraños cruzando el país en un coche robado”.

Que el arrayán abra vuestros sentidos y os haga alzar la vista.
Cae el sol y el día se llevará con él toda la tristeza de la gente.

credits

released January 5, 2012

license

all rights reserved

tags

about

Bankrobber Barcelona, Spain

Bankrobber is an independent music label from Barcelona running since 2002, we cover loads of different styles going from pop, electronica to folk, rock and experimental.

contact / help

Contact Bankrobber

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Murtra, you may also like: