I les sargantanes al sol

by El Petit de Cal Eril

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €5 EUR

     

1.
2.
02:00
3.
4.
5.
6.
7.
03:07
8.
9.
01:39
10.
11.
04:31
12.
01:38

about

Aconsegueix el disc físic a www.bankrobber.net/store
Consigue el disco físico en www.bankrobber.net/store
Get the physical album at www.bankrobber.net/store

NOTA DE PREMSA (2009)
NOTA DE PRENSA (2009)

[CAT]

En moltes llengües del món, jugar és sinònim de tocar música. Aquesta equivalència també és bona a Guissona, dalt de l'altiplà de la Segarra, on va néixer i juga amb cançons en Joan Pons, el Petit de Cal Eril. Amb el recent disc I les sargantanes al sol, El Petit de Cal Eril demostra que també es pot fer somriure des de la cruesa i la malenconia.

Va ser fa un parell d'anys quan el Petit de Cal Eril es va posar a gravar música al menjador de casa. Des de llavors tot ha anat molt ràpid. La participació al projecte de creació musical del Centre d'Art Santa Mònica va donar entrada a nous companys de joc: en David, en Lluís i més tard en Càndid.

Tots junts han actuat en escenaris com el BAM, l'Altaveu, el popArb, el MMVV o l'Hipersons, a més de guanyar el Premi Tr3sC a la creativitat musical. Però el més important és que arreu on toquen la gent se sorprèn i somriu.

Amb el seu inconfusible accent de ponent, el Petit de Cal Eril ens canta cançons senzilles que viatgen a llocs inesperats. Ens parla de coses petites i d'animals de totes les mides. De la vida desenfeinada al poble. De no fer res i fer de tot. De la boira i del sol. I ho fa sempre amb un to entranyable, com si ens conegués de tota la vida.

El Petit de Cal Eril se situa en la millor tradició del folk psicodèlic: So orgànic i càlid, girs experimentals, regust popular, moments naïf, flautes, melòdiques, xilòfons, sorollets inclassificables... Se'l podria emparentar amb Gorky's Zygotic Mynci i Música Dispersa, amb Flaming Lips o la Incredible String Band. Però tot el que fa té un segell propi, potser per l'optimisme rural, l'olor de xiclet i el siroll de tractors de la Segarra. Folk psicodèlic de secà.

[CAST]

En la mayoría de lenguas del mundo, jugar es un sinónimo de tocar música. Esta equivalencia también sirve en Guissona, el pequeño pueblo de Lleida donde nació y juega con canciones Joan Pons, el Petit de Cal Eril.Con el disco “I les sargantanes al sol”, El Petit de Cal Eril demuestra que también se puede conseguir una sonrisa desde la crudeza y la melancolía.

Hará un par de años que el Petit de Cal Eril empezó a grabar música en el comedor de su casa. Desde entonces, todo fue bastante rápido. La participación en el proyecto de creación musical del Centre d'Art Santa Mònica dio entrada a nuevos compañeros de juego: David, Lluís, Daniel y otro Daniel.

Juntos se subieron a escenarios como los de popArb o Hipersons, además de conseguir el premio Tr3sC a la creatividad musical. Pero lo más importante es que en cualquier sitio donde tocan, la gente se sorprende y sonríe.

El Petit de Cal Eril canta canciones sencillas que viajan
a lugares inesperados. Nos habla de las pequeñas cosas y de animales de todos los tamaños. De la vida desocupada en el pueblo. De no hacer nada y de hacer un poco de todo. De la niebla y del sol. Y siempre con un tono entrañable, como si nos conociera de toda la vida.

El Petit de Cal Eril sigue la mejor tradición del folk psicodélico: Sonido orgánico y cálido, giros experimentales, regusto popular, momentos naïf,
flautas, melódicas, chilofones, sonidos inclasificables... Se acercan a Gorky's Zygotic Mynci y Música Dispersa, a los Flaming Lips o a la Incredible String Band. Pero siempre con un sello propio, quizá por ese optimismo rural, olor de chicle y el rumor de tractores de los
secanos de Lleida.

credits

released January 1, 2009

license

all rights reserved

tags

about

Bankrobber Barcelona, Spain

Bankrobber is an independent music label from Barcelona running since 2002, we cover loads of different styles going from pop, electronica to folk, rock and experimental.

contact / help

Contact Bankrobber

Streaming and
Download help

Redeem code

If you like I les sargantanes al sol, you may also like: