Fins que la mort ens separi

by Mazoni

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €5 EUR

     

1.
2.
3.
03:37
4.
02:31
5.
6.
7.
8.
02:43
9.
10.
11.

about

Aconsegueix el disc físic a www.bankrobber.net/store
Consigue el disco físico en www.bankrobber.net/store
Get the physical album at www.bankrobber.net/store

NOTA DE PREMSA (2011)
NOTA DE PRENSA (2011)

[CAT]

Melodia i intensitat podrien ser els dos elements definitioris de “Fins que la mort ens separi”, el nou disc de Mazoni.

Jaume Pla ja havia demostrat el seu talent com a compositor de grans melodies pop als inicis de Holland Park o bé al magnífic (i durant anys oblidat) “7 songs for a sleepless night”. Després d’uns anys posant l’accent en les guitarres i en el rock, ara és el moment de reivindicar aquella vella etiqueta: l’orfebre del pop. Per reafirmar-ho, només cal escoltar perles com “La galàxia interior”, “El dubte” o el primer senzill, “Per primer cop”.

Fer fàcil allò difícil podria ser la consigna de partida del nou disc. Jaume Pla ha partit de melodies xiulables i d’acords bàsics, però cada cançó acaba regalant sorpreses. L’oient atent trobarà molts racons on fixar les orelles. O els cinc sentits, ja que “Fins que la mort ens separi” és, especialment, un disc intens, d’aquells que et fan remoure l’estómac sense acabar d’entendre per què.

Pel què fa a les influències, l’herència dels Beach Boys més melancònics es confón ara amb l’electrònica primitivista de Kraftwerk, sense oblidar la presència de les guitarres. I destaca especialment el tractament de la veu: Jaume Pla ha experimentat una gran evolució com a cantant, com ja va deixar clar en aquell màster accelerat que va ser la gira dels 31 dies.
Però els que busquin el Mazoni de les guitarres esmolades també en podran trobar rastres en aquest disc, ben integrats en el guió. Destaca “Totsants”, un fresc de situacions amb la mort de protagonista que destaca pel seu tractament del ritme i les cordes. També el tema final, “Això nostre s’ha acabat”, que remet a Stone Roses o Primal Scream amb el seu cor de gospel. I no podem oblidar el tema més experimental del disc, “El cromosoma kamikaze”, fragment d’una jam session de 25 minuts que es podria haver allargat fins a l’eternitat.

Mazoni ha enregistrat aquest disc en un entorn envejable: Villaluz, una casa colonial, envoltada d’un gran jardí, situada a pocs quilòmetres de la Bisbal. Durant dos mesos, el cruixit dels mobles indians ha acompanyat les gravacions, que buscaven per la casa el racó adient per cada instrument, per cada veu. Com en els discos clàssics, l’espai també es pot escoltar a “Fins que la mort ens separi”.

[ESP]

Melodía e intensidad son los dos elementos que definen “Fins que la mort ens separi”, el nuevo disco de Mazoni.

Jaume Pla ya demostró su talento como compositor de grandes melodías pop en los inicios de Holland Park o en el magnífico (y durante años olvidado) “7 songs for a sleepless night”. Tras unos años poniendo el acento en las guitarras y en el rock, ahora llega el momento de reivindicar aquella antigua etiqueta: el orfebre del pop. Lo reafirman perlas del nuevo disco como “La galàxia interior”, “El dubte” o el primer single, “Per primer cop”.

Hacer fácil lo dificil sería una buena consigna para este disco. Jaume Pla parte de melodías silbables y de acordes básicos, pero cada canción acaba regalando sorpresas. El oyente atento va a encontrar numerosos recovecos dónde fijar sus oídos. O los cinco sentidos, ya que “Fins que la mort ens separi” es, especialmente, un disco intenso, de los que remueven el estómago sin que termines de entender por qué.

Respecto a las influencias, los Beach Boys más melancólicos se confunden ahora con la electrónica primitivista de Kraftwerk, sin olvidar la presencia de las guitarras. Y destaca especialmente el tratamiento de la voz: Jaume Pla ha experimentado una gran evolución como cantante, como dejó claro en ese máster acelerado que fue la gira de los 31 días.
Pero los que busquen al Mazoni de las guitarras afiladas también encontrarán sus rastros en este disco, integradísimos en el guión. “Totsants” es un fresco de situaciones con la muerte de protagonista que destaca por el tratamiento del ritmo y las cuerdas. También el tema final, “Això nostre s’ha acabat”, que remite a Stone Roses o Primal Scream con su coro de gospel. Y no hay que olvidar el tema más experimental del disco, “El cromosoma kamikaze”, fragmento de una jam de 25 minutos que podría alargarse hasta la eternidad.

Mazoni ha grabado el disco en un marco envidiable: Villaluz, una casa colonial rodeada de un gran jardín en el corazón del Ampurdán. Durante dos meses, el crujir de los muebles indianos ha acompañado las grabaciones, buscando por la casa el rincón apropiado para cada instrumento, para cada voz. Como en los discos clásicos, el espacio también habla en “Fins que la mort ens separi”.

credits

released January 1, 2011

license

all rights reserved

tags

about

Bankrobber Barcelona, Spain

Bankrobber is an independent music label from Barcelona running since 2002, we cover loads of different styles going from pop, electronica to folk, rock and experimental.

contact / help

Contact Bankrobber

Streaming and
Download help

Redeem code

If you like Fins que la mort ens separi, you may also like: