Acusticus replica

by Le Petit Ramon

/
 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Acusticus replica via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 1 day

    €9 EUR

   

 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €6 EUR

   

1.
És dimecres 05:15
2.
3.
Himne 05:30
4.
Brutícia 04:08
5.
Àvia 04:20
6.
7.
Maiakovski 04:51

about

Aconsegueix el disc físic a www.bankrobber.net/store
Consigue el disco físico en www.bankrobber.net/store
Get the physical album at www.bankrobber.net/store

NOTA DE PREMSA (2009)
NOTA DE PRENSA (2009)
COMMUNIQUÉ DE PRESSE (2009)

[CAT]

La pregunta és: Es pot fer punk amb instruments de folk?
I la resposta és: Sí.
Però calen alguns ingredients més: psicodèlia, nihilisme, sarcasme, tendresa...
I bones cançons.

Si ho plastifiquem en un CD, aquí tenim “Acusticus replica”, el nou disc de Le Petit Ramon.

Le Petit Ramon és avui el power trio menys convencional de Barcelona. Res no és el que sembla. No hi ha bateria, però si els trastos de percussió més impensables. Un cello que també sona com un contrabaix. Una guitarra acústica passada per un ampli Vox. Tres veus ben dispars disposades a emular als Byrds; acords robats a Pete Towshend, riffs inspirats pel sempre immens George Harrison, patrons rítmics brasilers, línies de cello que tant podrien venir d’una canço d’Arthur Conley com d’una suite de Bach...

Ramon Faura és un dels músics més inquiets de Barcelona. Forjat en l’escena mod (Los Interrogantes), després de grups com The Blue Tibidabo Hill Company va passar pels heterodoxos Azucarillo Kings fins que amb el nou mil•lenni va apostar pel seu projecte personal. Le Petit Ramon ha estat una formació mutant, que ha evolucionat amb el temps fins a estabilitzar-se en el trio actual, que completen la violoncelista Elvis JV i el percussionista Xavi Tasies.

Aportant talent, sensibilitat i idees a parts iguals, el trio ha anat injectant vida a aquestes cançons durant dos anys, fent-les créixer al local d’assaig, a l’escenari i, finalment, a l’estudi. Partint d’uns plantejaments acústics, han tret tot el suc possible als pedals, als loops i a les reverberacions de cada habitació del pis on gravaven.

“Acusticus replica” és la resposta subversiva al crapulisme il•lustrat dels discos anteriors. Altra vegada la ciutat com a escenari indefugible: el furor de la turba, les declaracions d’amor en hotels de luxe, la histèria de les esperes interminables als aeroports i hipermercats; odes a l’honor de cavalleria desprestigiat per la internacional botiguera, les residències geriàtriques, els poetes que s’estavellen contra la misèria administrativa, el desvergonyiment d’una classe política en caiguda lliure, les batalles domèstiques... Lletres escrites, sí, amb el revòlver a la butxaca.

Finalment, si algun malpensat creu que el títol ret homenatge al “Trout mask replika” de Captain Beefheart, no s’equivoca.

[ESP]

La pregunta es: ¿Se puede hacer punk con instrumentos de folk?
Y la respuesta es: Sí.
Aunque hacen falta algunos ingredientes más: psicodelia, nihilismo, sarcasmo, ternura...
Y buenas canciones.
Si li plastificamos todo en un CD, aquí va “Acusticus replica”, el nuevo disco
de Le Petit Ramon.

Le Petit Ramon es ahora mismo el power trio menos convencional de
Barcelona.Nada es lo que parece. No llevan batería, pero sí los cacharros
de percusión más impensables. Un cello que también suena a contrabajo.
Una guitarra acústica pasada por un ampli Vox. Tres voces muy dispares con ganas de emular a los Byrds; acordes robados de Pete Towshend, riffs inspirados por el siempre inmenso George Harrison, patrones rítmicos brasileños, linias de cello que a la vez remiten a las canciones de Arthur Conley o a una suite de Bach...

Ramon Faura es uno de los músicos más inquietos de Barcelona. Formado en la escena mod (Los Interrogantes), pasó por grupos como The Blue Tibidabo Hill Company o los heterodoxos Azucarillo Kings, hasta que que con el nuevo milenio apostó finalmente por su proyecto personal. Formación mutante por naturaleza, Le Petit Ramon evolucionó con el tiempo hasta estabilizarse en el trío actual, que completan la violoncelista Elvis JV y el percusionista Xavi Tasies.

Aportando talento, sensibilidad e ideas a partes iguales, el trío lleva dos años inyectando vida a estas canciones, primero en el local de ensayo, luego en directo y finalmente en el estudio. El planteamiento acústico se matiza sacando todo el partido a los pedales, a los loops y también a la reverbración de cada sala donde graban.


“Acusticus replica” es la respuesta subversiva al crapulismo ilustrado de los anteriores discos. Aparece de nuevo la ciudad como escenario inevitable: el furor de la turba, las declaraciones de amor en hoteles de lujo, la histeria de las esperas interminables en aeropuertos e hipermercados; odas al honor de cavallería desprestigiado por franquicias y souvenirs turísticos, las residencias geriátricas, los poetas que se estrellan contra la miseria administrativa, la desvergüenza de una clase política en caída libre, las batallas domésticas... Letras escritas, sí,
con el revólver en la mano.

credits

released June 1, 2009

license

all rights reserved

tags

about

Bankrobber Barcelona, Spain

Bankrobber is an independent music label from Barcelona running since 2002, we cover loads of different styles going from pop, electronica to folk, rock and experimental.

contact / help

Contact Bankrobber

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Acusticus replica, you may also like: