We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

*​*​*​*​*

by Filipin Yess

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR

     

1.
Ja no plou 02:40
2.
3.
M'és igual 02:23
4.
COET 03:20
5.
Prou que vol 02:29
6.
7.
Premises 03:23
8.
9.
10.
11.
12.

about

Sempre es diu que les coses bones es fan esperar i el mateix passa amb el cas de Filipin Yess, que ara decideix enlairar-se amb el llançament del que serà el seu primer llarg tres anys després de la seva primera trobada. Un àlbum cuinat i gravat per ells mateixos desde Filipilandia, lloc inhòspit on va nèixer el projecte i bressol de les seves primeres composicions.

“★★★★★” (El Jardí Amagat/Bankrobber, 2022) és el títol del seu primer treball, 12 cançons plenes d’històries i murmuris, elegància i enyorança, que ens donen la primera pista amb el seu esperat single, Ja no plou.

Entremig d’aquestes cinc estrelles hi trobem cançons que parlen del destí. Ens pregunten si tot està escrit per complir els nostres desitjos, ens transporten a festes informals on es beuen còctels d’estrelles, viatges a l’espai amb el coet 177, narren la història de l’hotel intercontinental i ens mostren llocs sense paraules, enigmes sense resoldre i velles creençes. Fins i tot, topem amb personatges que formen part de l’univers del grup com l’Stivi, amic incondicional de la banda i i força motriu que els ha sapigut guiar a través d’aquest procés on han près forma totes aquestes melodies i ritmes.

Cançons pop valentes i brillants que es submergeixen dins la dècada dels ‘60 i ‘70, abraçant la psicodèlia de l’època i la singular energia musical i contracultural que va representar. Escoltant les seves cançons també podem apreciar referents actuals com les guitarres desenfrenades de Big Thief, els sorprenents beats de Holy Hive o la delicadesa d’Sparklehorse.
En directe, Filipin Yess son capaços d’estripar motlles portant les cançons a un nou nivell, i després fer-nos arribar de nou a la terra amb l’elegància que els caracteritza. Els seus membres, ja implicats en diferents grups de l’escena catalana, són Carles Guilera al baix i veu principal, Biel Solsona als teclats, Joan Vallbona a la guitarra elèctrica i Joan Torné a la bateria.

credits

released January 27, 2023

Música i lletres originals de Filipin Yess Enregistrat a St. Pere de Ribes per Filipin Yess Veus enregistrades a El Miracle, Mataró Mesclat per Litus Guilera
Masteritzat per Àngel Medina
Disseny: Bet Oliver

license

all rights reserved

tags

about

Bankrobber Barcelona, Spain

Bankrobber is an independent music label from Barcelona running since 2002, we cover loads of different styles going from pop, electronica to folk, rock and experimental.

contact / help

Contact Bankrobber

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like *****, you may also like: